Monday, March 14, 2011

Tanda-tanda anda telah ketagih facebook!

Salam... Korang tahu tak facebook?
Bohong la kalau korang tidak tahu facebook!
Ok, hari nie aku nak kongsi sikit tanda-tanda korang telah 
dijangkiti virus facebook!

  • Korang berubah sikap dan tingkah laku
  • Perkara utama yang korang buat masa bangun tidur atau sebelum tidur ialah melayari FACEBOOK
  • Korang tidak suka bergaul dengan orang ramai
  • Korang meluahkan perasaan korang semua dekat status facebook
  • Sehari korang tak melayari facebook, korang akan rasa gelisah
  • Korang log in ke dalam akaun facebook korang 3-5 kali sehari
  • Korang menghabiskan lebih banyak masa melayari facebook daripada keluar berjumpa dengan rakan-rakan
  • Sentiasa terbayang-bayang facebook

    Ha itulah sintom-sintom korang dijangkiti virus facebook
    Awas kerana virus itu amat berbahaya 
    kerana ia boleh menyerang diri sendiri mahupun persekitaran
    atara benda yang berbahaya didatangkan oleh virus tersebut ialah:
    1. Korang jarang keluar rumah
    2. Bil elektrik meningkat
    3. Mata menjadi rabun
    4. Asyik kena beleter dengan mak/ayah
    5. dan macam-macam lagi....

    9 comments:

    1. hihi.

      saye ni mmg dah rabun. mcm mane eh?
      tapi saye masih keluar jumpe kawan2.
      jd, saye bukan penagih facebook.

      penagih? agak takot perkataan itu.

      Miss Dill^^

      ReplyDelete
    2. kalau rabun bukan sebab monitor komputer tu maknanyer tak ketagih facebook la tu.. ^v^

      ReplyDelete
    3. tapi den lagi ketagih blog dari facebook..huhu,
      walaupon log in fb lebih 5 kali sehari.. tak ketagih rase nye.. =P

      ReplyDelete
    4. ahahah
      kene berleter dgn parents ? i2 sdh biasa... xD

      ReplyDelete
    5. [ apexogamy ] ::> Takpa nanti kita buat post tentang ketagih blog pulak :)

      AmyZana ::> Haha.. ^_-

      ReplyDelete
    6. taw takper...haha:D aku pun sama jugak ni...wal_lah!

      ReplyDelete
    7. haha. rase nyer ketagih tu dah reduce sebab dah fall in love blogging n blogwalking. ehehe

      ReplyDelete
    8. Kalau ketagih blog ?
      hehehehe

      ReplyDelete
    9. nasib baik aku tak gila fb ..

      ReplyDelete

    Jom Klik...